Midt- og Vestjyllands Politi henter flygtet fange hjem fra Spanien

(Modelfoto)

I 2013 flygtede en dengang 24-årig mand under udgang fra fængslet i Nørre Snede. Nu er han anholdt i Spanien, og betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi har netop været i Barcelona for at hente ham hjem.

En 31-årig mand er nu tilbage i Statsfængslet Midtjylland ved Nørre Snede, mere end syv år efter han forlod det. Manden var i 2013 i gang med at afsone en dom på to år og otte måneders fængsel for blandt andet besiddelse af en skarpladt pistol og besiddelse af kokain.

Efter omkring otte måneders afsoning blev han bevilliget udgang, men vendte ikke tilbage til fængslet som aftalt. Manden blev eftersøgt, uden at det dengang lykkedes at finde ham. Men det betyder ikke, at politiet holdt op med at lede efter ham.

”Eftersøgningsbunkerne samler bestemt ikke støv. I det her tilfælde dukkede der nye oplysninger op, som indikerede, at den efterlyste befandt sig i Barcelona. Vi fik udstedt en europæisk arrestordre og orienteret de spanske myndigheder”, fortæller politikommissær Frederik Sundtoft fra lokalpolitiet i Herning.

Anholdt af spansk politi
For et par måneder siden blev Midt- og Vestjyllands Politi så kontaktet. Den efterlyste var anholdt i Barcelona, og forleden var betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi så i Spanien for at hente ham. De fik den efterlyste udleveret i lufthavnen og tog ham med hjem til Danmark.

”Det er super godt arbejde af spansk politi. De reagerer hurtigt, prøver de oplysninger af, som vi giver dem, og de giver det også mere end ét forsøg. Det lykkedes spansk politi at anholde manden, og samarbejdet med vores spanske kolleger har i det hele taget fungeret helt, som det skulle”, siger en tilfreds Frederik Sundtoft.

Efter godt syv år på fri fod er den nu 31-årige mand tilbage i Statsfængslet Midtjylland. Her skal han afsone de omkring to år, der resterer af hans dom.