Trafikrazzia gav 56 sigtelser – heraf 34 klip i kørekort

(Foto: Politi.dk)

AARHUS: Østjyllands Politis færdselsafdeling var onsdag eftermiddag og aften atter på vejene i det vestlige Aarhus og omkring Ringvejen i forbindelse med en færdselskontrol. Indsatsen gav 56 sigtelser fordelt på 49 personer – heraf 34 der fik et klip i kortet og en enkelt der fik et kørselsforbud.

Kørselsforbuddet blev givet til en 20-årig mand, der lige skulle teste sin bil på Søren Frichs Vej. Her blev han af politiet målt til at køre med 97 km/t på en strækning, hvor man må køre 50 km/t. Da det er under tre år siden, han har fået sit kørekort, betyder det, at han, udover en bøde på 4500 kroner, skal tilbage på køreskolebænken i nogle timer samt bestå en ny teori- og køreprøve, før han atter må sætte sig bag rattet.

I Bispehaven forsøgte en civil færdselspatrulje at standse en 21-årige mandlig bilist, der dog kvitterede med et hårdt tryk på speederen. Uheldigvis for ham stod der rundt om hjørnet en anden patrulje, der netop havde standset en ulovlig knallert, og så sluttede flugten brat. Det viste sig, at den 21-årige mand ikke havde noget kørekort. Han fik i stedet et lift med politiet ind til politigården, hvor han fik lov til at blive natten over, da det viste sig, at han også var eftersøgt til fogedretten.

Blandt onsdagens sager kan nævnes:
18 x hastighed – herunder 11 klip og et kørselsforbud
9 x brug af håndholdt mobil
8 x manglende brug af sikkerhedssele
4 x kørsel frem for gult/rødt lys
3 x ulovlig overhaling
3 x kørsel uden førerret – heraf én på knallert