Udenlandske butikstyve anholdt i Bilka Waves

(Modelfoto: Lars Aarø / Østjyllands Politi)

GREVE: Tirsdag eftermiddag kl. 13.19 fik politiet anmeldelse om, at tre udenlandske mænd havde begået butikstyveri i Bilka Waves, hvor de i forening havde stjålet to ure, tøj, værktøj, fiskegrej, deodorant og barberskrabere til en samlet værdi af 2.392 kr, som blev lagt i en medbragt rygsæk.

Personalet fik tilbageholdt to ud af tre mænd ved udgangen, da de forlod butikken uden at betale for varerne. En patrulje kom frem og anholdt først de to mænd, som var i butikken.

Kort efter blev den tredje mistænkte anholdt i en bil, som holdt ved supermarkedets parkeringsplads. Varerne blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav.

De tre anholdte mænd på 46, 48 og 53 år fra Litauen, blev taget med til stationen til afhøring med tolk. De erkendte alle tyveriet og deres sager kunne afgøres med bøde. Den 53-årige mand havde adresse i Danmark og var ikke tidligere straffet i Danmark. Han fik afgjort sin sag med en advarsel og blev løsladt.

De to øvrige sigtede vedtog et bødeforelæg, som afgørelse på deres sag. De to fik anholdelsen opretholdt i 3 x 24 timer som er muligt ifølge udlændingeloven, mens deres sag forelægges udlændingestyrelsen, som tager stilling til, om de to kan udvises af Danmark med et indrejseforbud.