Udviklingshæmmet mand forsøgte røveri to gange

(Arkivfoto: Allan Andersen)

TOFTLUND: En 31-årig udviklingshæmmet mand forsøgte både lørdag og søndag dag at true sig til penge i et supermarked i Toftlund. Anklagemyndigheden fik mandag manden fremstillet i grundlovsforhør.

En 31-årig udviklingshæmmet mand fra Toftlund-området har både i går lørdag og i dag søndag forsøgt at begå røveri i en Fakta-butik i Toftlund.

Truede med kniv
Lørdag ved 18-tiden forlangte han med en skrællekniv i hånden penge udleveret fra personalet. Han blev dog overmandet og fastholdt, indtil en patrulje kort tid efter ankom. Han blev sigtet og senere løsladt til det bosted, hvor han bor.

Søndag ved 10-tiden kom han igen ind i forretningen med en kniv. Denne gang blev han desuden voldsom og kastede blandt andet rundt med varer fra forretningen. Den tilkaldte patrulje måtte anvende peberspray, før han kunne anholdes og lægges i håndjern.

Fremstillet i grundlovsforhør
Den sigtede blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger på en døgnbemandet institution. Forsvareren – på vegne af sigtede – nægter sigtelserne. Sigtede kan godt selv huske, hvad der er sket, men har i kraft af sin mentale tilstand svært at forholde sig til sigtelsen.