Ulovlig forbindelse med fanger og cykeltyveri

(Foto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Søndag aften kl.18.16 fik politiet en anmeldelse fra personalet i Roskilde Arrest, om at en mand stod ved hegnet og råbte til en kvindelige indsat, der råbte tilbage til ham. Manden gik herefter hen til en parkeret bil.

En betjent løb hurtigt fra Politigården, da den er nabo til Roskilde Arrest, for at finde frem til manden. På vej til arresten så betjenten en mand, som gik på Tinghusvej mellem Politigården og arresten. Manden tog, mens betjenten nærmede sig, en børnecykel under armen og satte i løb. Betjenten løb manden op, netop som han var nået op til den parkerede bil, som fængselspersonalet havde beskrevet i sagen om kontakt til en indsat. Den flygtende mand blev anholdt og sigtet for tyveri af børnecyklen.

Han viste sig at være en 30-årig mand fra Greve, som også kunne mistænkes for at være den mand, som havde råbt til den kvindelige indsatte. Han blev derfor sigtet for at sætte sig i forbindelse med kvinden, som sad varetægtsfængslet i arresthuset.

Politiet ransagde den 30-åriges bil, hvor der blev fundet en kniv, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Den 30-årige blev derfor også sigtet for at overtræde knivloven og kniven blev beslaglagt. Cyklen leverede politiet retur til den unge ejer, som endnu ikke havde opdaget at cyklen manglende.

Lørdag nat ved midnatstid blev den samme 30-årige mand standset i samme bil på Frøslevvej i Store-Heddinge på Stevns, hvor han var påvirket af både spiritus og narko. Han blev derfor anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Den 30-årige blev søndag løsladt efter afhøringen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sine nu mange sager.