16-årig på knallert sigtet for at forvolde fare

(Foto: Allan Andersen)

NYKØBING F: Fredag eftermiddag kl. 14.19 kørte en politipatrulje på Brovejen i Nykøbing, og betjentene besluttede sig for at standse en knallertkører, som så ud til at køre ret hurtigt på cykelstien.

Da knallertkøreren så politibilen, som nu havde udrykning på, fortsatte han, og kørte ind i Bangsebroskoven med høj hastighed. Her måtte to personer, der gik på stien, springe til side for ikke at blive ramt, men knallertkøreren fortsatte uden at standse.

Han forsvandt ind i et parcelhuskvarter. På baggrund af vidneforklaringer fandt politiet kort efter frem til en 16-årig fyr, som blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at forvolde fare for andres liv eller førlighed.

Han blev også sigtet for ikke at rette sig efter politiet, for at køre over for rødt, for en vigepligtsforseelse og for manglende signal- og tegngivning. Hans knallert blev taget med for, at den kan blive undersøgt for konstruktive ændringer.