27-årig kørte om kap med 229 km/t i trafikken: Bil til 470.000 konfiskeret

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Retten i Glostrup har konfiskeret en Ford Focus RS med 350 hestekræfter, efter ejeren kørte om kap mod en anden bil på en motorvej med andre tilfældige trafikanter.

Det gik hensynsløst hurtigt for sig, da to biler kørte om kap på Køge Bugt Motorvejen fredag den 30. august 2019 kl. 23.15. To færdselsbetjente i en civil bil målte nemlig den ene af dem – en 27-årig mand i en Ford Focus RS – til ikke mindre end 229 kilometer i timen, over dobbelt så hurtigt som de tilladte 110 km/t på motorvejen.

Betjentene fik stoppet Ford’en og rejst sigtelse mod føreren. Tre ugers tid efter kom de tilbage med en retskendelse og beslaglagde nu den 27-årige mands bil.

Torsdag blev føreren, en 27-årig mand fra København, dømt for særlig hensynsløs kørsel ved Retten i Glostrup.

Retten straffede ham med 30 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste i 40 timer og en prøvetid på et år med tilsyn af Kriminalforsorgen. Han blev desuden frakendt førerretten i et år og fik en tillægsbøde svarende til en nettomånedsløn på 9.500 kroner.

Dertil konfiskerede retten bilen, som i 2018 var købt for 470.000 kroner. Et finansieringsselskab med ejendomsforbehold i bilen skal nu sælge den, og et eventuelt overskud tilfalder statskassen.

”Med så høje hastigheder risikerer helt uskyldige trafikanter på motorvejen at blive involveret i en fatal ulykke – og netop faremomentet og at der var andre trafikanter på vejen, lagde retten særlig vægt på,” siger specialanklager Charlotte Møgelhøj.

Dømte modtog dommen.