Fartglade bilister mistede kørekortet: Kørte over 200 km/t på motorvej

(Modelfoto)

KARLSLUNDE: Lørdag aften kl. 20.25 bemærkede en patrulje et par biler, der kørte med meget høj hastighed ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning. De to biler blev flere gange bremset ned på grund af andre trafikanters kørsel på motorvejen, men efterfølgende øgedes hastigheden gevaldigt igen.

Til sidst lykkedes det dog den forfølgende politibil at få bragt det ene køretøj til standsning ved Greve på grund af anden trafik. Her fik politiet efterfølgende kontakt til en ædru, 22-årig mand fra Skælskør, som havde tre passagerer med i bilen under den hurtige kørsel ad motorvejen.

Den 22-årige blev på stedet sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have kørt med mere end 200 km/t ad motorvejen, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t. Samtidig blev den 22-årige også gjort bekendt med, at han på grund af den høje hastighed kunne forvente en påstand om frakendelse af kørekortet ud over en bøde for selve hastighedsovertrædelsen.

Kl. 22.17 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 215 km/t også ad motorvejen ved Karlslunde, selv om bilisten ifølge skiltningen ikke måtte køre hurtigere end 110 km/t. Bag rattet i bilen sad en 26-årig mand fra Herlev, som blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser og samtidig gjort bekendt med, at hans førerret blev inddraget på stedet.

Den beslutning var manden uenig i og ønskede inddragelsen forelagt for en dommer, som nu skal se nærmere på grundlaget herfor. Også den 26-årige kan nu afvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.