Flere personer anholdt for brandstiftelse i Aalborg

(Foto: Allan Andersen)

AALBORG: Nordjyllands Politi anholdt i går, 29. marts 2021, 5 personer, som blandt andet sigtes for brandstiftelse i Aalborg i november sidste år. Alle de anholdte er her til morgen fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling.

Der er tale om fem mænd mellem 21 år og 48 år, og politiet skred i går til anholdelserne, fordi man sætter dem i forbindelse med en påsat bilbrand i en indkørsel, der blev begået i det sydøstlige Aalborg d. 29. november 2020.

”Det er et længere efterforskningsarbejde, der ligger til grund for anholdelserne i går og fremstillingerne af de mistænkte i dag. Brandstiftelse er en alvorlig sag, der kan få tragiske følger, så er jeg tilfreds med, at vi nu har et grundlag for at fremstille fem mistænkte,” siger efterforskningsleder, politikommissær Kenneth Rodam.

Selve sagen 
Sagen, som de anholdte sættes i forbindelse med, stammer tilbage fra søndag d. 29. november 2020 ca. kl. 19.50, hvor Nordjyllands Politi modtog en melding om en personbil, der var i brand på Mylius Erichsens Vej i Aalborg Sø.

Branden blev hurtigt opdaget og slukket, inden den bredte sig til beboelse.

Siden har politiet efterforsket branden, da man formodede, at bilbranden var påsat, hvilket blev bekræftet af den efterfølgende gerningsstedsundersøgelse. Ingen personer kom noget til under branden.

Flere straffelovsovertrædelser
De anholdte sigtes alle for at overtræde § 181 i straffeloven, der handler om forsætlig brandstiftelse, mens der også er grundlag for at sigte nogle af dem for ulovlig tvang, ligesom én sigtes for forsøg på kvalificeret brandstiftelse efter § 180 og for forsøg på grov vold.

Politiet anmodede af hensynet til efterforskningen Retten i Aalborg om lukkede døre. I sagen sidder der i forvejen en person varetægtsfængslet.