Narkokørsel med kokain og kniv i bilen

(Foto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Onsdag aften kl.19.57 blev en bilist standset i en rutinekontrol på Kristiansminde i Roskilde. Føreren, en 21-årig mand fra Vallensbæk, viste sig at være påvirket af kokain, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve.

Med i bilen som passager var en 21-årig mand fra Brøndby Strand. Patruljen visiterede de to mænd og ransagede bilen, hvor der blev fundet fem små poser, en større pose med kokain og en ulovlig springkniv. Kokainen blev senere kontrolvejet til i alt 12,6 gram.

Begge mænd blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg, anholdt og taget med til stationen til afhøring. Den 21-årige passager erkendte ejerskabet af springkniven, som han blev sigtet for at besidde. I bilen fandt politiet også et firecifret kontantbeløb, som politiet mistænkte var indtægt fra narkosalg. Pengene blev beslaglagt til sagen, hvilket de sigtede protesterede over.

En narkohundepatrulje ransagede de to mænds adresser på Vestegnen, men der blev ikke fundet yderligere ulovligt her. Også ransagningerne ønskede de to sigtede forelagt retten, som nu skal se på, om politiets grundlag for indgrebene var i orden.

Efter endt afhøring og sagsbehandling blev sagen vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De anholdte blev derfor begge løsladt ud på natten, men er fortsat begge sigtet og kan forvente at høre mere i sagerne.