Politi og kommune er nu i dialog med nærgående mand

(Foto: Rigspolitiet)

En afrikansk mand er i flere tilfælde blevet opfattet som meget nærgående og har skabt utryghed i Hjørrings gader i den seneste tid. Nu er manden identificeret, og Nordjyllands Politi er sammen med kommunen i dialog med manden.

En 16-årig pige blev i lørdags den 13. marts kontaktet af en afrikansk mand, da hun gik på gaden i Hjørring ved Christians Gave. Manden blev nærgående, og det skræmte pigen.

Hændelsen har skabt utryghed i Hjørring, og det er også konstateret, at formentlig samme afrikanske mand i flere tilfælde også har været nærgående over for andre lokale borgere.

Politiet har nu identificeret manden
Derfor var det vigtigt for Nordjyllands Politi at få identificeret manden og genskabe trygheden i byen. Og her onsdag morgen kan lokalpolitiet melde ud, at man har kontakt til den afrikanske mand, som er omdrejningspunktet:

”Vi ved nu, hvem manden er, og vores lokalbetjente har talt med ham. Hans forklarer, at han savner venner og mangler et socialt netværk. I den kultur, han er vokset op i, er det helt normalt at være meget udadvendt og tale til andre på gaden, har han fortalt os. Ud fra de oplysninger vi har nu og ud fra vores møde med manden, så er vores vurdering, at han ikke ønsker at skræmme eller skade nogen,” fortæller vicepolitiinspektør Sune Myrup fra lokalpolitiet i Hjørring.

Fælles indsats omkring manden sættes i værk allerede i dag
At mandens intentioner formentlig er fredelige ændrer dog ikke på, at andre kan føle sig intimiderede af ham. Det er politiet helt klar over, og derfor har man også taget flere skridt:

”Vi har for det første forklaret manden, at han skal ændre adfærd i det offentlige rum, så han ikke skaber utryghed. Og så har vi et godt samarbejde med kommunen, som vi har drøftet sagen med, og vi vil allerede fra i dag sætte en fælles indsats i værk omkring manden,” fastslår vicepolitiinspektøren.

Nordjyllands Politi har i dag en mobil politistation parkeret i Christians Gave kl. 10-12, hvor byens borgere kan henvende sig, hvis de føler sig utrygge eller gerne vil dele oplysninger med politiet.

Som altid kan politiet også nås på servicetelefon 114.