Stoppet med ulovlig solfilm i ruderne: Mand tabte fuldstændig sutten

(Arkivfoto: Allan Andersen)

GRENAA: Onsdag kl. 17.25 observerede en patrulje på De Lichtenbergs Vej i Grenaa en bil med sort film på de forreste sideruder, den 48-årige mandlige fører af bilen blev derfor viftet ind til siden, hvorefter han blev sigtet for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen, idet det ikke er lovligt at sætte solfilm på bilens forreste sideruder – det var han dog langtfra tilfreds med.

Han fik desuden at vide, at han inden for de næste 24 timer skulle få fjernet solfilmen, og at bilen ville blive indkaldt til syn. Den 48-årige mand nægtede, at der var tale om solfilm, og betjenten tilbød ham at vise, hvorfor han mente, der var tale om solfilm, og hvordan man i øvrigt relativt nemt kunne fjerne det igen.

Undervejs blev den 48-årige mand dog opfarende og klagede over, at betjenten brugte så lang tid på at tage billeder og pille ved filmen. Han blev vejledt om at forholde sig roligt, da han ellers ville blive sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Kort efter var betjenten dog færdig og manden fik lov til at køre videre. På vej væk fra stedet blinkede den 48-årige mand dog lige et par gange med forlygterne, lavede hjulspin og gestikulerede mod betjenten, der besluttede at køre efter og fik standset bilen igen ved Shell-tanken på Søgade.

Da betjenten forsøgte at tage kontakt til føreren igen, råbte han grove skældsord efter betjenten, og han blev derfor både sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for fornærmelig tiltale mod politiet. Det fik dog blot manden til at trække ned i sin bukser og vifte med sin penis. Betjenten oplyste herefter manden, at han ville blive afhørt til sagen på et senere tidspunkt, hvorefter han kørte fra stedet.