To bilister kørte vanvittigt stærkt i tæt tåge

SOLRØD STRAND: Politiets videobil var onsdag aften på patrulje på Køge Bugt Motorvejen, hvor to bilister blev sigtet for at køre alt for hurtigt ved Solrød Strand, hvor den tilladte hastighed under normale forhold er 110 km/t.

Onsdag aften kl. 18.37 kørte videobilen i på Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning, hvor patruljen blev overhalet af en nyere muskelbil, som kørte med turbofart, selvom der var tæt tåge. Derfor satte færdselsbetjenten en optagelse af bilens kørsel i gang. Bilisten gav ikke tegn ved vognbaneskift, men kørte over en længere strækning med hastigheder på op til 200 km/t.

Det gav en samlet måling af bilens gennemsnitshastighed på 180 km/t. Patruljen standsede bilisten, en 25-årig mand fra Ishøj, som ikke havde medbragt sit kørekort. Han blev sigtet for at køre alt for stærkt og helt uforsvarligt på grund af den nedsatte sigtbarhed. Den samme fører blev for kun en måned siden sigtet for at køre 99 km/t ad Hundige Strandvej. Dagens sag lægges op til en klækkelig bøde og en ubetinget frakendelse af førerretten.

Ligeledes onsdag aften, kl. 21.46, blev det en 18-årig ny-bilists tur til at gøre sig uheldigt bemærket, da videobilen optog hans alt for hurtige kørsel på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød. Den 18-årige mand fra København havde i forvejen et klip i kørekortet, så dagens klip vil udløse et kørselsforbud til ham når sagen er afgjort. Det betyder han fra afgørelsen ikke må køre før han har været oppe til en ny teori- og køreprøve.