30-årig mand sigtet for vanvidskørsel og for at have bragt andres liv i fare ved eftersættelse

(Foto: Allan Andersen)

En 30-årig mand er sigtet for vanvidskørsel og for at have bragt andres liv i fare samt for en lang række andre forhold i forbindelse med eftersættelse.

Bilens fører, en 30-årig mand fra Haderslev, vil onsdag klokken 08.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. Manden er sigtet for blandt andet vanvidskørsel, narkokørsel, kørsel i frakendingstiden, for at have sat andres liv i fare og vold mod politiet ved påkørsel af flere patruljevogne.

En patrulje bemærkede tirsdag morgen ved 9-tiden mandens kørsel og at han kørte med en stjålet nummerplade, hvorefter patruljen ville stoppe bilen – så startede en voldsom eftersættelse fra Haderslev til Genner.

Fra Chr. Xs Vej blev bilen eftersat ad Jomfrustien og Storegade og videre ad omkørselsvejen mod syd ad den gamle hovedvej. Allerede inde Haderslev rammer den en kantsten og punkterer på et fordæk, men det forhindrer ikke manden i at køre videre. Også i Haderslev strejfer den en borgers bil.

Den 30-årige kører gennem bymæssig bebyggelse i Hoptrup med cirka 140 km i timen og videre mod Genner. Undervejs slingrer han frem og tilbage på vejen for at forhindre patruljevognene i at komme ind foran ham.

Kørslen bevirker på et tidspunkt, at bilen skrider på tværs af vejen, og tre patruljevogne lukker hurtigt Passaten inde – lligevel kører den 30-årige frem og tilbage i et forsøg på at skubbe patruljevognene væk. Det trick lykkes dog ikke, og han blev trukket ud af bilen og anholdt.

I alt er manden sigtet for omkring 40 forhold. Bilen er beslaglagt med henblik på afklaring af ejerforholdet og eventuel konfiskation.