46-årig mand fængslet for hvidvask af millionbeløb

VIBORG: En 46-årig mand er ved retten i Viborg blevet varetægtsfængslet i knap fire uger, sigtet for at have begået hvidvask for i alt otte millioner kroner. Manden erkender delvist.

Retten i Viborg har i dag varetægtsfængslet en mand i foreløbigt fire uger for i perioden 25. marts 2018 til 26 september 2019 at have begået hvidvask. Pengene kom ifølge sigtelsen fra strafbare lovovertrædelser, som den 45-årige mand modtog gennem sin virksomhed via fiktive fakturer, som han selv udskrev.

Manden er sigtet efter straffelovens §290a og §290 stk. 2, men også for tre forskellige tilfælde af bedrageri under straffelovens §279 jfr. § 286, stk. 2.

”Den her sag er ikke en helt almindelig sag, da der er tale om store millionbeløb, som der er blevet svindlet med og hvidvasket. Det er en alvorlig sag omhandlende grov berigelseskriminalitet, og derfor er jeg glad for, at retten i dag har valgt at imødekomme vores påstand om varetægtsfængsling, så vi kan få efterforsket sagen yderligere,” siger Bolette Nørbjerg, der er specialanklager hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden blev anholdt i går kl. 12.55 efter længere tids efterforskning. Han er nu blevet varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 17. maj.

Den 45-årige mand har accepteret dagens kendelse.