Butikstyveri udviklede sig til regulært røveri

(Foto: Allan Andersen)

HELSINGØR: Et butikstyveri udviklede sig tirsdag eftermiddag klokken 15.53 til et røveri, da butikstyven brugte vold til at undslippe, da han blev forsøgt tilbageholdt.

Butikstyven var en ung mand, og han slog og sparkede en handlekraftig 21-årig ung mand fra Lynge, som forsøgte at tilbageholde butikstyven.

Butikstyven havde stjålet en energidrik i Kvickly i Stjernegade, men ved at bruge vold for at slippe væk rykkede han fra en simpel bøde direkte op i straffelovens §288 som handler om røveri og som koster fængsel.

Gerningsmanden beskrives som 18-20 år, udenlandsk af udseende med kort sort hår. Han var iført en sort hættetrøje med hvidt tryk, sorte joggingbukser samt sorte sko med hvid sål. Han løb fra stedet i retning mod Axeltorv.

Straffelovens §288
For røveri straffes med fængsel indtil 6 år den, som for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding ved vold eller trussel om øjeblikkelig anvendelse af vold1)fratager eller aftvinger nogen en fremmed rørlig ting,
2)bringer en stjålen ting i sikkerhed eller
3)tvinger nogen til en handling eller undladelse, der medfører formuetab for den overfaldne eller nogen, for hvem denne handler.

Stk. 2. 
Straffen kan stige til fængsel i 10 år, når et røveri er af særligt grov beskaffenhed navnlig på grund af dets særligt farlige karakter, udførelsesmåden eller omfanget af den opnåede eller tilsigtede vinding, eller fordi gerningsmanden er trængt ind i et privat hjem for at begå røveri, eller når et større antal forbrydelser er begået.