Fartglad bilist mistede både bil og kørekort: Kørte 173 km/t i 80-zone

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Torsdag aften kl. 20.06 foretog færdselspolitiets videobil en måling af en personbil, som kørte på Frederiksborgvej nord for Roskilde i sydlig retning. Bilisten blev målt til at køre med 173 km/t på en strækning, hvor det er tilladt at køre 80 km/t, så han blev blinket ind til siden.

Bag rattet sad en 24-årig mand fra Roskilde, som blev sigtet for at køre med en hastighedsoverskridelse på mere end 100%. Han blev samtidig gjort bekendt med, at politiet i den forbindelse ville beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation.

Den 24-årige fik desuden inddraget sin førerret på stedet, så han ikke må køre bil mens sagen behandles. Den sigtede ønskede beslaglæggelsen af bilen forelagt retten, som nu skal tage stilling til, om politiets indgreb var i orden.

Han vil senere høre mere fra politiet i sagen som lægges op til en ubetinget frakendelse af førerretten og en klækkelig bøde.

Det er de nye regler om konfiskation af køretøjer ved vanvidskørsel, der giver politiet mulighed for at beslaglægge bilen i sagen. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med, at straffesagen afgøres.