Formodet gerningsmand til omfattende hærværk anholdt

(Foto: Allan Andersen)

Nordjyllands Politi skred i dag, d. 6. april 2021, til anholdelse af en formodet gerningsmand, som man sætter i forbindelse med adskillige tilfælde af hærværk begået flere steder i Aalborg kommune i form af skæmmende grafitti-maling.

Det er adskillige butiksfacader og andre bygninger i både Aalborg og Nørresundby, som uden tilladelse er blevet malet – og dermed skæmmet – med grafitti med brug af de samme type symboler.

Politiet har efterforsket målrettet siden slutningen af uge 11, oplyser lederen af efterforskningen, politikommissær Preben Bang Klitgaard.

Skæmmer det offentlige rum
Den anholdte i sagen er en 40-årig mand fra lokalområdet, og politiet mistænker ham for at stå bag meget af den graffiti, der har plaget borgerne og butiksdrivende i den seneste tid.

”Faktisk sætter vi ham i forbindelse med mindst 14 tilfælde af hærværk. Den type adfærd er ikke acceptabel, og det skæmmer det offentlige rum. Derfor sigter vi pågældende for groft hærværk – og vi håber, at det kan sætte en stopper for det,” siger politikommissær Preben Bang Klitgaard, der i næste åndedrag opfordrer til, at borgere, der har været udsat for hærværk af netop denne særlige type, retter henvendelser til politiet.

Det vil sige, at hvis har fået malet grafitti af typen “666”, “Dizzy” eller pentagrammer ol. på sin butik eller beboelse, så skal man rette henvendelse til Nordjyllands Politi.

”Men ring kun til os, hvis du ikke har anmeldt det i forvejen,” understreger Preben Bang Klitgaard.

Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114. 

Den 40-årige mistænkte i sagen er sigtet for at overtræde straffelovens § 291, stk. 2, der omhandler hærværk af betydeligt omfang og af mere systematisk karakter. Og den anholdte skal senere i dag afhøres til sagen, hvorefter politiets jurister tager stilling til en eventuel opretholdelse af anholdelsen.