Pakistansk mand idømt fængsel og udvisning for menneskesmugling ved grænsen

(Foto: Allan Andersen)

En 33-årig pakistansk mand er ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg blevet idømt 30 dages fængsel og udvisning med et indrejseforbud i fire år for menneskesmugling – ved at have bistået en person med ulovlig indrejse i Danmark.

Hændelsen fandt sted den 2. marts ved Frøslev Grænse, hvor den 33-årige mand sad bag rattet i en personbil sammen med en 38-årig pakistansk mand som passager.

Køretøjet med de to personer blev standset i forbindelse med indrejsekontrollen, hvorefter det stod klart, at den 38-årige mand ikke havde gyldig rejselegitimation.

Begge personer blev anholdt, sigtet for overtrædelse af udlændingeloven og efterfølgende varetægtsfængslet.

Den 33-årige har under sagen nægtet sig skyldig, men modtog dommen. Dommen blev afsagt i sidste måned.

Den 38-årige mand søgte asyl ved ankomst til Danmark, men da han tidligere har søgt om asyl i andre EU-lande og fået afslag, er han blevet afvist og frihedsberøvet, ind til han kan udvises.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.