Se video: Rescue Gilleleje til undsætning af grundstødt sejlbåd

GILLELEJE: Omkring kl. 13.30, lørdag eftermiddag, blev der slået alarm til Gribskov Beredskab om en sejlbåd i nød udfor Nakkehoved. Det var en sejlbåd som i den kraftige vind var i fare for at drive på land og kæntre efter grundstødning.

I første omgang var det Dansk Søredningsselskab i Helsingør som via JRCC havde modtaget alarmen om den nødstedte sejlbåd med to personer ombord udfor Gilleleje på strækningen ved Nakkehoved.

Sejlbåden havde mistet motorkraften pga. en grundstødning, men var nu gået fri og drev i de kraftige bølger ukontrolleret med stor risiko for igen at gå på grund og i værste tilfælde kæntre – derfor blev der også slået alarm til Gribskov Beredskab’s bådgruppe som hurtigt fik sat Rescue Gilleleje i vandet.

Rescue Gilleleje var hurtigt fremme ved den nødstedte båd som havde fået smidt et anker i vandet som holdt sejlbåden nogenlunde fast trods bølgerne og vindstød på mellem 10 – 15 sekundmeter. En redder blev sat ombord på den havarerede sejlbåd, og indtil DSRS nåede frem med deres redningsbåd og en kraftig bugserline, så beroligede redderen de to personer i sejlbåden og Rescue Gilleleje holdt sig tæt på sejlbåden for en sikkerheds skyld.

Som det kan ses i videoen øverst i artiklen, så var der godt med hvide toppe på bølgerne og det var absolut ikke nogen nem opgave for de to redningsbåde, men det lykkedes uden de store problemer at få den kraftige bugserline fra DSRS’s redningsbåd over til Rescue Gilleleje som herefter kunne sejle ind på det lave vand hvor sejlbåden befandt sig og få bugserlinen over til redderen som var ombord på sejlbåden.

Turen fra haveripositionen udfor Nakkehoved Fyr og ind i sikker havn i Gilleleje var noget af en tur for mandskabet i de tre fartøjer – men den havarerede sejlbåd kom sikkert ind i havnen og kunne her fortøjres sikkert.

Båden skulle have været sejlet fra København og hjem til Kerteminde, men uheldet med grundstødning og motorskade betyder formentlig en tur på land til reparation og eftersyn.

Der er ingen oplysninger om at nogen kom noget til i forbindelse med haveriet og den efterfølgende søredning.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)