129 km/t i 60-zone: Bil beslaglagt efter vanvidskørsel på Strandvejen

(Foto: Allan Andersen)

AARHUS: En fotovogn, der mandag aften stod på Strandvejen i Aarhus, blitzede lidt over kl. 23.00 en bilist, der kørte alt, alt for stærkt. Bilen blev målt til en fart på 129 km/t på en strækning, hvor man højst må køre 60 km/t.

Da fartgrænsen dermed var overskredet med mere end 100 procent, bliver det betegnet som vanvidskørsel, hvilket betyder, at bilen kan beslaglægges.

En patrulje kørte derfor lidt efter målingen til den adresse i Brabrand, som bilen hører til. Den holdt da også parkeret på stedet. Ingen af de to mænd, som politiet traf på adressen, ville fortælle, hvem der havde kørt bilen, og det var i første omgang ikke muligt med sikkerhed at fastslå, hvem føreren var. Det ændrede dog ikke ved, at bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Ejeren af bilen, en 39-årig mand, protesterede, og det vil i sidste ende være rettens afgørelse, om bilen skal konfiskeres.

Østjyllands Politi undersøger nu sagen nærmere for at slå fast, hvem der var fører af bilen, da forseelsen også betyder en ubetinget frakendelse af kørekortet.