13-årig mistænkt for bilkørsel og narkosalg

(Modelfoto)

RINGSTED: Tirsdag formiddag kl.11.37 kørte en politipatrulje med en narkohund ind på en parkeringsplads på Ahorn allé i Ringsted. Betjentene havde undret sig over det syn som mødte dem på p-pladsen, og derfor skulle det kontrolleres.

En blot 13-årig dreng sad på førersædet i en bil, som holdt med motoren tændt på parkeringspladsen og omkring bilen stod to jævnaldrende drenge. Da drengen på førersædet så politiet, smed han en hashjoint fra sig.

Bilen viste sig at tilhøre den 13-årige drengs far, og drengen erkendte at han havde taget nøglen derhjemme. Han nægtede dog, at det var ham, som havde kørt bilen hen til parkeringspladsen.

Drengene blev visiteret, da betjentene mistænkte, at de havde røget hash.

Den 13-årige blev ved visitationen fundet i besiddelse af 32 gram hash, en digitalvægt og flere 100 kr. sedler i kontanter. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Hash, vægt og penge beslaglagde politiet da de formodedes at være udbytte fra hashsalg.

Den 13-årige blev tilbageholdt, da han var mistænkt for at køre uden kørekort i påvirket tilstand. En narkometertest viste positiv for hash, så han blev taget med, for at få udtaget en blodprøve. De to andre drenge havde intet ulovligt på sig og den ene, en 14-årig lokal dreng, blev vist væk fra stedet af politiet.

Den sidste dreng, som senere viste sig at være en 14-årig dreng fra Ringsted, nægtede at oplyse hvem han var. Så han blev tilbageholdt og taget med til politistationen, så politiet kunne afklare hans identitet. På stationen fik politiet oplyst et telefonnummer til drengens mor, så hans identitet blev fastslået. Han blev sigtet for ikke at ville oplyse sit navn til politiet og senere overdraget til sin mor.

Patruljen ransagede efterfølgende den 13-åriges værelse, der blev gennemgået med narkohund. Her snusede narkohunden sig frem en folie, som havde været anvendt som emballage til hash, og der blev fundet nogle pølsemandposer. Der blev ikke fundet narko eller andet ulovligt ved ransagningen, som blev overværet af den 13-åriges mor. Den 13-årige og nøglen til familiens bil blev herefter overdraget til moren.

De to sigtede er under den kriminelle lavalder og kan ikke straffes i sagerne. Deres sager vil blive overdraget til de sociale myndigheder.