22-årig lånte bil af en ven: Spritny bil beslaglagt efter vanvidskørsel

(Foto: Allan Andersen)

HASLE: Onsdag sidst på eftermiddagen stillede en færdselsbetjent sig op på Bredskiftevej i Hasle, Aarhus V for at foretage en hastighedskontrol. I løbet af de godt to timer, fra ca. 17.00 til 19.15, hvor færdselsbetjenten stod på stedet, blev ni bilister sigtet for at køre for stærkt.

Fem fik et klip i kortet, én af dem fik også et kørselsforbud, og tre kørte stærkt nok til en betinget frakendelse af kørekortet. Den sidste sigtelse gik til en 22-årig mandlig bilist fra Tilst, der formåede at køre 103 km/t på strækningen, hvor hastighedsbegrænsningen er 50 km/t.

Den 22-årige mand fik herefter beslaglagt bilen på grund af vanvidskørsel, da hastighedsoverskridelsen er på mere end 100 procent. Det viste sig, at der var tale om en spritny bil, købt for ca. 14 dage siden, som den 22-årige havde lånt af en ven af familien.

Om beslaglæggelsen skal føre til konfiskation er nu op til Retten.