45 bøder udskrevet for at overtræde forsamlingsforbuddet

Nordjyllands Politi har udstedt bødeforlæg til 45 personer, der i weekenden i Hjørring overtrådte forsamlingsforbuddet.

Nordjyllands Politi blev lørdag d. 15. maj 2021 kl. 23.59 sendt til Jernbanegade i Hjørring, hvor der blev afholdt en privat fest i et lejet lokale på adressen, idet der til politiet var indgivet anmeldelse om, at der på stedet var over 25 personer til stede, det oplyser politikommissær Maiken Saaby Larsen i en pressemeddelelse.

”Ved vores ankomst til adressen, kunne vi konstatere, at der var i alt 45 personer til stede. Alle deltagerne i festen blev registreret af politifolkene,” siger politikommissær Maiken Saaby Larsen.

Efterfølgende har politiets jurister vurderet sagen i forhold til, om COVID-19-restriktionerne var overtrådt og denne vurdering er klar: Der er sket en overtrædelse af forbuddet mod større forsamlinger ved at have deltaget i et indendørs arrangement, hvor der var flere end 25 personer til stede på samme sted samtidig.

Det betyder, oplyser Maiken Saaby Larsen, at de registrerede gæster til festen nu kan forvente at modtage et bødeforlæg på 2.500 kr. for overtrædelsen hver.