Bilist frakendt kørekortet betinget: Overlæsset trailer medførte uheld på motorvej

(Modelfoto)

En alt for tungt læsset trailer var skyld i, at betonaffald væltede ud over Køge Bugt Motorvejen. Nu har føreren fået en stor bøde og mistet kørekortet betinget. Anklager opfordrer til, at man tjekker, hvad bil og trailer må laste – før man kører.

Retten i Glostrup har idømt en 29-årig mand fra Roskilde en bøde på 15.500 kroner for at køre med en overlæsset trailer og frakendt ham førerretten betinget i tre år, fordi han var skyld i et færdselsuheld og dermed tilsidesatte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden.

Retten fandt ham torsdag den 20. maj skyldig i at køre med over to ton betonaffald på trailer, som kun var konstrueret til at laste 497 kilo og totalt set – dvs. inklusiv trailerens egen vægt – i alt måtte veje 750 kilo.

På grund af overvægten punkterede traileren på begge hjul midt på Køge Bugt Motorvejen nær Ishøj en tirsdag eftermiddag i 2018, og betonstykkerne væltede ud over de sydgående kørebaner. Dog uden yderligere skader.

”Heldigvis kom ingen til skade, men det er vigtigt, at man kontrollerer, hvad en trailer er konstrueret til at laste, fordi overlæs kan medføre farlige situationer. Derudover er det strafbart og kan udløse store bøder og frakendelse af førerretten,” siger anklageren på sagen Danny Ottevanger, Københavns Vestegns Politi.

Føreren, som er håndværker, modtog dommen. Firmaet fra Karlslunde, han er ansat i, fik en bøde på det dobbelte på 31.000 kroner.

Undersøg også – før du kører – hvad din bil må trække, og om du har kørekort til at køre med den samlede vægt, opfordrer Danny Ottevanger.

Hvad må din bil og trailer trække?
Hvor meget du må trække afhænger af dit kørekort, din bil og din trailer.

Det hele handler om en kombination af tilladt vægt. Hvor tungt et køretøj må du føre? Hvor meget må din bil maksimalt veje, og hvor tung en afhænger må bilen trække? Hvor meget må afhængeren veje totalt?

Er du tvivl – tjek og beregn online her

Mere om anhængere her