Ophævelse af visitationszone i Vollsmose

ODENSE: Fyns Politis politidirektør, Arne Gram har besluttet ikke at forlænge visitationszonen i Vollsmose i Odense – den udløber i aften.

Visitationszonen blev oprettet tirsdag den 20. april 2021 på baggrund af knivstikkeri og uro i bydelen natten til tirsdag. Formålet med visitationszonen var at forhindre utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.

”Nu nedlægger vi visitationszonen, men jeg vil på det bestemteste understrege, at borgernes tryghed og sikkerhed stadig har vores udelte opmærksomhed. Kriminelle og andre ballademagere skal ikke have lov til at sætte dagsordenen i et boligområde, hvis tusindvis af gode borgere bor og arbejder. Så jeg vil her love, at vi fortsat vil have et yderst vågent øje rettet mod området. Og bliver der behov, så er vi klar til at bringe alle relevante muligheder i anvendelse”, siger politidirektør Arne Gram.

Der er foretaget 23 visitationer i perioden fra den 20. april til den 4. maj 2021, der har medført 12 sigtelser:
1 – Hæleri
1 – Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
2 – Kørsel uden førerret
2 – Euforiserende stoffer / lov om
2 – Euforiserende stoffer / lov om (salg)
1 – Våbenloven, i øvrigt
1 – Knivloven, §1, kniv på offentligt tilgængeligt sted
1 – Knivloven, i øvrigt
1 – Lægemiddelloven

Følgende er fundet i visitationszonen i perioden fra den 20. april til den 4. maj 2021:
2 knive
1 Totenschläger
1 hobbykniv
1 kniv 
1 patronhylster