Varebil stoppet med 85% i overlæs: Fører af varebil måtte læsse tre tons varer af

(Modelfoto: Allan Andersen)

RØDBYHAVN: Søndag morgen kl. 09.25 kørte en varebil i land fra færgen i Rødbyhavn, og den vakte omgående interesse hos ordensmagten.

Der var to personer i bilen udover bilens fører, en 33-årig mand fra Dalmose, og varebilen så ud til at være rigtig godt lastet, og derfor blev den taget med til en kontrolvejning – det skulle vise sig at være en særdeles god ide.

Varebilens højst tilladte totalvægt var 3.500 kg, men vægten viste, at den vejede ikke mindre end 6.500 kg. Det svarer til et overlæs på 85%, og den 33-årige blev sigtet for overtrædelsen som han vil nærmere om fra politiet.

Han blev desuden pålagt at læsse varer af bilen så den samlede vægt – incl de tre mænd i bilen – var nede på den tilladte, forsvarlige vægt, inden han kørte videre.