Påkørte politibetjent under eftersættelse: 20-årig mand varetægtsfængslet i fire uger

AARHUS: Østjyllands Politi fremstillede mandag kl. 13.00 ved Retten i Aarhus den 20-årige mand, der søndag blev anholdt efter han fredag påkørte en 31-årig politibetjent under en eftersættelse – politibetjenten er fortsat i kritisk tilstand og ligger i koma.

Den efterlyste 20-årige Mohamad Tarek Younes blev anholdt søndag kl. 23.43 på en adresse i Brabrand efter to døgns intens eftersøgning. Politiet mener, det var Mohamad Tarek Younes, der fredag aften kl. 18.14 med høj fart påkørte en politibetjent i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i Åbyhøj.

Den 20-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør mandag kl. 13.00 ved Retten i Aarhus. Han sigtes for straffelovens § 119, stk. 1, vold mod polititjenestemand, § 252, forsætlig fareforvoldelse, § 249, 2. pkt., uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, § 253, stk. 2, flugt fra et færdselsuheld, § 291, stk. 2, hærværk af betydeligt omfang, og færdselslovens § 118, stk. 10, jf. § 126, stk. 1, nr. 4 og § 118, stk. 1.

Anklagemyndigheden anmodede om dørlukning, og trods protester fra både Mohamad Tarek Younes forsvarer og pressen i retslokalet blev dørene lukket af hensyn til vidner til sagen ikke skulle kunne læse andres forklaringer i medierne, og derfor kan der på nuværende tidspunkt ikke kan oplyses yderligere om sagen.

Mohamad Tarek Younes blev anholdt søndag aften efter flere dages klapjagt.

31-årig betjent i fortsat kritisk tilstand
Den 31-årige betjent befinder sig mandag fortsat i en livskritisk tilstand, det oplyste Anklager Bjørn Fogh Sørensen ved grundlovsforhøret.

Ved påkørslen har politibetjenten fået flere hjerneblødninger, begge lunger sammenklappet, samt andre indre og ydre kvæstelser. Politibetjenten blev fredag aften hasteopereret for skaderne på hjernen, og ligger mandag fortsat i koma.