Rent Kinder æg: Standsning af bil gav sigtelser på stribe

(Modelfoto: Allan Andersen)

KØGE: Onsdag eftermiddag kl. 14.30 standsede politiet en personbil på Langelandsvej, i bilen sad to mænd og en kvinde, og de fik alle en andel i den rutinemæssige kontrol af fører og køretøj. Det endte med, at alle tre blev sigtet for forskellige overtrædelser af lovgivningen.

Føreren af personbilen var en 31-årig mand fra Køge, som ikke kunne fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten. Han var ædru, men en narkometertest indikerede, at han under kørslen i bilen var påvirket af både amfetamin og methamfetamin. Han blev derfor anholdt og sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven med hensyn til narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden.

Den mandlige passager var en 20-årig mand fra Køge, som viste sig at være efterlyst af Københavns Politi til sigtelse og afhøring i sager om både uberettiget brug af et køretøj og en sag om dokumentfalsk. Ved nærmere kontrol af denne efterlysning viste det sig så, at også den anholdte fører af bilen var efterlyst til sigtelse og afhøring i de samme sager.

Den sidste passager i bilen var en 25-årig kvinde fra Haslev, som havde lejet den bil, som den 31-årige var fører af. Hun havde overladt føringen af udlejningsbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører, så hun blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser herom.

Den anholdte fører blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og alle tre sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i de sager, hvortil de er blevet afhørt.