31-årig mand idømt flere års fængsel for vold og voldtægt

(Foto: Allan Andersen)

VIBY: En 31-årig mand blev fredag ved Retten i Aarhus idømt ubetinget fængsel i tre år og ni måneder for at have udsat en 29-årig kvindelig bekendt for vold og voldtægt.

Voldtægten, som den 31-årige blev dømt for, fandt sted den 20. september sidste år i en lejlighed i Viby, hvor den 29-årige havde overnattet efter en fest. Her tog den 31-årige pludseligt kvælertag på den 29-årige og holdt hende fast, mens han tapede hendes mund til med gaffatape, så hun ikke kunne råbe på hjælp. Herefter voldtog han hende.

Efterfølgende flygtede kvinden ud af lejligheden og ned på gaden, hvor hun råbte om hjælp. Det så flere vidner, der tilkaldte politiet. I mellemtiden slæbte den 31-årige kvinden tilbage mod lejligheden, og i den forbindelse rev han hende i håret og tildelte hende flere knytnæveslag.

Skader stemte overens med forklaring
Da en patrulje kort efter kom frem, havde kvinden søgt tilflugt hos en anden beboer i opgangen, og den 31-årige var stukket af. Få dage efter blev han fundet, anholdt og varetægtsfængslet, og i fredags faldt dommen så i Retten i Aarhus.

”Undersøgelsen af den forurettede viste, at hun havde skader, der stemte overens med hendes forklaring, og der var også vidner, der havde set, at hun blev slået og råbte om hjælp uden for lejligheden. Det er et voldsomt overfald og overgreb, hun er blevet udsat for, og derfor er jeg tilfreds med, at den 31-årige blev idømt en længere fængselsstraf, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

Ud over volden og voldtægten blev den 31-årige også dømt for en lang række andre forhold, der bl.a. omhandlede tyveri, trusler, overtrædelse af knivloven og forsøg på vold mod polititjenestemænd.

Han nægtede sig skyldig i vold og voldtægt og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.