Den gik ikke: Narkobilist forsøgte med falsk identitet

(Arkivfoto: Allan Andersen)

SOLRØD: Torsdag eftermiddag kl. 13.10 ønskede færdselspolitiet at kontrollere en bil, hvis registrerede ejer ifølge ANPG’en ikke havde noget kørekort. Efter standsning af bilen kunne føreren ikke fremvise noget kørekort og identificerede sig som bilens ejer.

Han havde som nævnt ikke nogen førerret, og derfor sigtede færdselspolitiet føreren for overtrædelse af færdselsloven. Føreren var ædru, men en narkometertest indikerede, at føreren var påvirket af cannabis under kørslen.

Politiet anholdt derfor føreren med henblik på udtagelse af en blodprøve på et nærliggende sygehus til undersøgelse for euforiserende stoffer. Undervejs dertil foretog den anholdte fører en telefonopringning, så han kunne blive afhentet på sygehuset efter blodprøveudtagelsen.

I den forbindelse præsenterede han sig for modtageren af telefonopkaldet med et andet fornavn end det navn, han havde oplyst til politiet og det vakte straks betjentenes mistanke.

En yderligere undersøgelse af den anholdtes identitet afslørede, at den anholdte reelt var en 37-årig mand fra Brøndby Strand. Han var i forvejen frakendt kørekortet, og det viste sig, at han kørte i et familiemedlems bil og havde misbrugt bilejerens identitet i et forsøg på selv at slippe for den strafferetlige forfølgning i anledning af kørslen i bilen.

De bevidst forkerte oplysninger om sin identitet medførte endnu en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser herom, så en uskyldig kunne risikere at blive undergivet strafferetlig forfølgning. Den 37-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og vil nu høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af blodprøven foreligger.