Dom for vanvidskørsel: Mor til 37-årig vanvidsbilist måtte vinke farvel til sin bil

HORSENS: 60 dages ubetinget fængsel, frakendelse af kørekort og konfiskation af bil- sådan lød dommen for en 37-årig mand fra Sjælland, da han tirsdag stod tiltalt for vanvidskørsel ved Retten i Horsens.

Den 37-årige mand blev fundet skyldig i at have foretaget en kraftig opbremsningen foran en lastbil, som han havde overhalet på Østjyske motorvej ved Ejer Bavnehøj den 27. april 2021 omkring kl. 19.00.

Da den 37-årige bremsede kraftigt op, måtte lastbilen foretage en kraftig nødopbremsning for at undgå at støde sammen med bilen. Fordi den nu dømte med sin adfærd forsætligt havde forvoldt fare for andre og da der var tale om særlig hensynsløs kørsel, bliver det betragtet som vanvidskørsel.

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Sanne Olsen.

Den 37-årige var også tiltalt for efterfølgende at have kastet en ukendt genstand ud af sideruden, som ramte frontruden på lastbilen, så ruden fik en revne – det forhold blev han frifundet for.

Dommen lød på 60 dages ubetinget fængsel og han fik samtidig frakendt førerretten ubetinget i 6 måneder fra endelig dom. Derudover blev den bil, som den dømte kørte i, konfiskeret. Den 37-åriges mor er registreret som ejer af den konfiskerede bil.

Den 37-årige mand ankede til frifindelse.