Eftersættelse af vanvidsbilist i Tilst: Vidne på motorcykel søges

(Arkivfoto: Allan Andersen)

TILST: Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med en motorcyklist, som søndag omkring kl. 17.15 var tæt på at blive påkørt på Viborgvej i Tilst af en bilist, der kørte med meget høj hastighed.

En patrulje holdt i krydset Viborgvej/Runevej, da en mandlig bilist accelererede kraftigt og kørte hurtigt og hasarderet i den tætte trafik. Patruljen eftersatte bilen og aktiverede udrykningssignalet, men i stedet for at standse, satte bilisten farten yderligere op, og nåede op på over dobbelt så høj hastighed, som de tilladte 70 km/t.

Lidt længere fremme var en motorcyklist ved at foretage en lovlig overhaling af en bil, da den eftersatte bilist med høj fart kom kørende i modsat retning, så motorcyklisten måtte trække hårdt ind til siden og var tæt på at køre i den bil, han var ved at overhale.

Patruljen noterede undervejs flere færdselsovertrædelser, men betjentene vurderede, at det var for farligt at fortsætte eftersættelsen med så høj hastighed, og lod til sidst bilisten køre.

Betjentene havde dog nået at notere signalement på føreren og nummerpladen på bilen, og derfor kørte de kort efter til den adresse i Tilst, hvor den 25-årige kvinde, der ejer bilen, bor.

På p-pladsen ud for adressen holdt bilen, som patruljen havde eftersat, og motoren var stadig varm. Da betjentene bankede på ind til adressen, åbnede den 25-årige kvinde, og hun fik at vide, at politiet ville beslaglægge hendes bil, da de vurderede, at der var kørt vanvidskørsel i den.

Det fik hende til hastigt at smække døren i og forsøge at holde patruljen ude. Det lykkedes dog ikke, og betjentene fik fat i bilnøglen og sigtede kvinden for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

Inde på adressen befandt kvindens 25-årige kæreste sig også, og da betjentene kunne genkende ham som fører af bilen, blev han anholdt. Han blev ud over flere færdselsforseelser sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, for kørsel uden førerret og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Den 25-årige blev løsladt efter endt afhøring, da det blev vurderet, at der ikke var juridisk grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Han er dog forsat sigtet, og Østjyllands Politi vil i forbindelse med den videre efterforskning meget gerne i kontakt med motorcyklisten, der var tæt på at blive påkørt.

Oplysninger kan gives til politiet via tlf. 114.