God borger fik standset spritbilist

(Modelfoto: Allan Andersen)

GREVE: Mandag morgen kl. 07.34 fik politiet anmeldelse fra en bekymret bilist på Køge Bugt Motorvejen sydgående ved Greve. Foran kørte en personbil, som slingrede kraftigt, så køretøjet kørte fra tredje til fjerde vognbane.

Han var nødt til at bremse for at undgå at påkøre den slingrende bil. Bilen kørte af ved afkørsel 29, Greve, og anmelderen fulgte efter hen til Greve Main, hvor bilen standsede. Den handlekraftige borger tilbageholdt den kraftigt spirituspåvirkede mand, indtil en patrulje nåede frem til stedet og anholdt føreren, en 49-årig mand fra Rumænien. Han blæste alkometeret op over 2,0 promille og blev taget med til en blodprøveudtagelse.

Politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation, som det er muligt i sager, hvor promillen er over 2,0. Bilen havde den 49-årige lånt, og bilens ejer blev orienteret om beslaglæggelsen, som han ønskede forelagt retten. Retten i Roskilde vil derfor nu tage stilling til, om politiet har grundlag til at opretholde beslaglæggelsen.

Den 49-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men blodprøven bliver nu hasteanalyseret, hvorefter den udenlandske fører vil få sin sag afgjort. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.