21-årig mand varetægtsfængslet: Filmede politiet under biljagt og sendte til venner

(Foto: Allan Andersen)

GREVE: En 21-årig mand fra Greve blev torsdag kl. 09.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten I Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i en sag om vanvidsbilisme. Han blev anholdt onsdag kl. 10.00 efter at være stukket af fra politiet, som kl. 09.53 forsøgte at standse bilisten i en rutinekontrol i Gersagerparken i Greve.

Den 21-årige standsede ikke, da politiet gav tegn til det, men fortsatte væk fra stedet i høj fart. Flere patruljer blev sat ind på at standse den farlige kørsel fra Greve og til Avedøre, hvor det lykkedes politiet at stoppe vanvidsbilisten, der blev anholdt og sigtet for et utal af færdselslovsovertrædelser.

Han blev blandt andet sigtet for i flere hastighedsoverskridelser, for hasarderede overhalinger, for kørsel i nødsporet og mod færdselsretningen, overhaling højre om og for at have været til fare for andre trafikanter, der måtte bremse og undvige for at undgå sammenstød.

Også politiet måtte i forbindelse med standsningen foretage en kraftig opbremsning ikke at påkøre den 21-årige, som herefter kørte ind foran en modkørende lastbil, der også måtte bremse for ikke at ramme den 21-åriges bil.

Den 21-årige blev også sigtet for at anvende håndholdt mobiltelefon under kørslen, da han filmede politiet under flugten og efterfølgende sendte optagelsen til flere personer.

Føreren er herudover sigtet for narkokørsel, da han blev testet positiv for hash i en narkometertest og for kørsel uden førerret, da han har fået inddraget sin førerret i forbindelse med flere tidligere overtrædelser af færdselsloven.

Han fik udtaget en blodprøve til brug i narkosagen, og politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation. Bilen var en den 21-årige havde lånt, så ejeren skal nu tage stilling til, om beslaglæggelsen skal forelægges retten.

Den 21-årige blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger til den 9. september, men kærede kendelsen om fængsling.