92-årig kørte mod færdselsretningen og cykelsti: Snittede modkørende bilist

(Arkivfoto: Midt- og Vestsjællands Politi)

KØGE: Lørdag formiddag kl. 09.45 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, efter at andre bilister havde standset en af parterne, der havde kørt mod færdselsretningen på Lyngvej efter at have strejfet en anden bilist.

Politiet fik på Lyngvej kontakt til en 92-årig mand fra Køge, som var uskadt efter et uheld med en modkørende bilist i krydset Lyngvej / Nørre Centervej / Lille Lyngvej. Den modkørende bilist var en 44-årig kvinde fra Køge, som inden uheldet var kørt ad Lyngvej mod vest i den hensigt at foretage et venstresving i det uregulerede vejkryds ved Nørre Centervej.

Da hun var på vej ind i venstresvingsbanen, kom den 92-årige kørende imod hende, men passerede på hendes højre side. Herunder strejfede han siden og ramte sidespejlet, inden den mandlige part fortsatte sin kørsel ad Lyngvej mod øst imod færdselsretningen på den forkerte side af midterrabatten. De to parters køretøjer havde kun pådraget sig mindre skader som følge af uheldet.

Under politiets sagsbehandling på uheldet fik politiet kontakt til et vidne, der oplyste, at den 92-årige inden kørslen var set køre ad Stensbjergvej i nordlig retning frem mod Lyngvej. Den 92-årige førte sin bil ad cykelstien på Stensbjergvej og svingede til højre ad Lyngvej mod øst, inden han i krydset ved Nørre Centervej skråede over i den modsatte kørebanehalvdel under formentlig et mislykket venstresving ad Lille Lyngvej.

Politiet flyttede den 92-åriges bil og kørte ham efterfølgende hjem, hvor pårørende blev underrettet om politiets rapportoptagelse i anledning af færdselsuheldet, hvor den 92-årige var involveret. Han var ædru og i besiddelse af gyldigt kørekort, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når parter og vidner er blevet afhørt om omstændighederne ved uheldet.