Dumt: 47-årig mand øvede bilkørsel med sin 13-årige søn

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ENØ: Ganske vist kan man erhverve kørekort til bil som 17-årig, men at lave sin egen køreundervisning udenom en køreskole og starte fire år for tidligt – den går ikke.

Efter en anmeldelse om, at en bil kørte noget usikkert, standsede politiet søndag klokken 16.02 en personbil på Enø Kystvej på Enø.

Den manglende kørselsrutine skal formentlig tilskrives førerens unge alder, idet der var nemlig en dreng på kun 13 år, der sad bag rattet med sin far, en 47-årig mand fra Holme-Olstrup, siddende i bilens passagersæde.

Den 47-årige mand havde ikke selv noget kørekort, og han blev herefter sigtet for at have overladt sin bil til en person, der ikke havde noget kørekort, og sagen med den 13-årige efterforskes som kørsel uden førerret.