Far og søn udsat for muligt racistisk motiveret overfald

(Foto: Allan Andersen)

HADSTEN: Tirsdag eftermiddag kom en 18-årig mand ind på politigården i Randers for på vegne af sin 37-årige far at anmelde et racistisk motiveret overfald, der havde fundet sted dagen forinden i Hadsten. Den 18-årige søn forklarede til politiet, at han og hans far mandag kl. 14.40 havde været på vej til en børnehave på Ellemosevej i Hadsten for at hente hans søster og bror.

Faren, der kørte bilen, var kørt ind på børnehavens parkeringsplads, da bilen bagved dyttede af dem. Da de var drejet ind, fortsatte den anden bil ligeud, men vendte så om og kørte ind på parkeringspladsen lige bag ved dem. En midaldrende mand iført orange overalls steg ud af bilen og spurgte faren, om hans bil fejlede noget, hvilket faren afvise.

Ifølge den 18-årige søn begyndte manden at tale højere og højere og gik tættere på hans far og virkede generelt meget truende. Da han stod helt tæt på faren, begyndte han ifølge anmeldelsen at komme med racistiske tilråb og truede ham også på livet. Herefter skubbede han faren hårdt i brystet med knyttet næve, hvilket fik faren til at skubbe tilbage.

Herefter gik manden over til sin bil, hvorfra han hentede et langt jernrør. Den 18-årige søn har forklaret, at manden hævede jernrøret over sit hovedet og gik hen mod hans far, mens han fortsatte med sine racistiske tilråb. Den 18-årige søn forsøgte at gå imellem de to mænd, og det lykkedes for ham at skille dem ad.

Der kom flere personer til stedet, der bad manden slappe af, og da den 18-årige fandt sin telefon frem for at filme ham, begyndte han at falde ned og gik tilbage til sin bil. Ifølge den 18-årige sluttede manden af med at true de andre personer, der var kommet til stedet, med at køre dem ned, hvis de ikke flyttede sig. Herefter kørte han fra stedet.

Østjyllands Politi er i gang med at efterforske sagen og vil i den forbindelse meget gerne i kontakt med de personer, der var på stedet, og som muligvis har været vidner til episoden.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.