Indbrudstyv stak af: Endte med at flyve udover skrænt i flugtbil

(Foto: Allan Andersen)

BEGSTRUP: Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.30 en 28-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for indbrud begået i nat i et sommerhus i Begstrup tæt på Knebel.

En mand hørte kl. 03.17 en rude blive knust og nogle mænd luske rundt ved nabosommerhuset, hvor der også blev tændt lys. Han tilkaldte derfor politiet, der hurtigt sendte en patrulje til adressen. På Fuglsøvej på vej til sommerhuset så patruljen en modkørende bil med to mænd, og da betjentene fik mistanke til, at de havde noget med indbruddet at gøre, vendte de politibilen og kørte efter.

I stedet for at standse ved politiets blink og sirene satte bilisten farten op, og patruljebilens speedometer viste på et tidspunkt 150 km/t i en 60 km/t-zone. Patruljen valgte ikke at følge med ved den høje hastighed og mistede til sidst bilen af syne på Kystvejen.

Ganske kort efter opdagede patruljen, at bilen var kørt ud over en lille skrænt i en kurve. Betjentene fik tilkaldt en ambulance, og mændene blev reddet op. Føreren, 28-årig mand, var kortvarigt bevidstløs, men både han og den 25-årige passager var ved bevidsthed, og kunne selv gå hen til ambulancen, da den lidt efter kom frem.

Begge blev kørt til tjek på skadestuen, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade.

I bilen lå koster fra sommerhuset, hvor der var begået indbrud, og begge mænd blev sigtet for indbrud. Den 28-årige blev desuden sigtet for sprit- og narkokørsel, da patruljen havde mistanke til, at han var påvirket under kørslen.

Den 28-årige er for nyligt blevet idømt en fængselsstraf for nogle andre forhold – bl.a. indbrud – og han afventer p.t. at skulle ind at afsone. Han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.