Shhh – politiet har fortsat fokus på støj

(Foto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Hver torsdag aften i sommerhalvåret mødes motorentusiaster på Roskilde Havn for at se på biler og motorcykler. Arrangementet er blevet et stort tilløbstykke, der tiltrækker folk fra nær og fjern. Politiet er til stede ved arrangementet, hvor betjentene går i dialog med deltagerne om at holde støjniveauet nede.

”Vi oplever stor forståelse og fornuftig dialog med de borgere, vi møder på havnen. Langt de fleste er der for at se på biler eller vise deres køretøjer frem stille og roligt,” siger John Jensen, vicepolitiinspektør i forebyggelsesafdelingen, som hver torsdag stiller med lokalbetjente på havnen.

”Det er ganske få, som gasser deres køretøjer unødigt op og generer naboer og borgere i Roskilde. Det har vi stor fokus på, så derfor har vi også en færdselsindsats i Roskilde om torsdagen,” siger vicepolitiinspektøren.

Færdselsafdelingen kørte torsdag aften i Roskilde by og omkring havnen. En færdselspatrulje, der kl. 19.46 kørte i en videobil, optog en personbil, der gassede kraftigt op, så bilen gav nogle knald fra udstødningsrøret. Bilisten kørte desuden langt over det tilladte i byzonen, så patruljen standsede og sigtede føreren. Det var en 21-årig mand fra Roskilde, som kørte for stærkt, og som skabte unødig støj. Videooptagelsen sendes nu til Nationalt Færdselscenter i Rigspolitiet, som kan lave en præcis beregning af, hvor hurtigt den 21-årige kørte.

På Køgevej kl. 20.10 blev en spiritusbilist, en 53-årig mand fra Roskilde anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han var blevet frakendt kørekortet i en tidligere sag om spirituskørsel. Bilens ejer blev sigtet for at overlade føringen af en sin bil til en person uden kørekort.

Politiets indsats på Roskilde Havn fortsætter, indtil kulden sætter ind, og de mange fine køretøjer bliver sat i garagen for vinteren.