To vanvidsbilister taget i ATK-kontrol i Hadsund

(Arkivfoto: Allan Andersen)

HADSUND: Nordjyllands Politi foretog i fredags, d. 20. august 2021, en færdselskontrol med en fotovogn på Ålborgvej i Hadsund – og to bilister kan se frem til at være tidligere bilejere.

I løbet af fem timers kontrol blev der registreret i alt 35 sager, hvor der blev kørt for stærkt ud af samlet cirka 140 køretøjer – to af disse sager var af en karakter, så der er tale om såkaldt vanvidsbilisme. Kontrollen skete på baggrund af en borgerhenvendelse.

”Så vi må sige, at kontrollen fuldt ud bekræftede borgerens oplevelse af, at der bliver kørt for stærkt lige netop dér,” konstaterer faglig koordinator i Trafiksektionen, Tom Nielsen, der videre oplyser, at det noget nedslående resultat var, at de målte overtrædelser var af en sådan karakter, at der ud over en fartbøde vil være otte personer, der endvidere vil modtage et klip i kørekortet, ligesom tre personer vil få en betinget frakendelse af førerretten.

Herudover var der så desværre, uddyber Tom Nielsen, to personer, som kørte så stærkt, at deres overtrædelse falder ind under reglerne i den nye vanvidspakke, hvilket betyder, at de ud over en ubetinget frakendelse af førerretten nu får beslaglagt deres køretøjer med henblik på en mulig konfiskation. Disse to personer kørte nemlig med hastigheder på henholdsvis 111 km/t og 108 km/t.

Målestedet – Ålborgvej i Hadsund – er en landevej, men strækningen, der blev målt på, har en højst tilladt lokal hastighedsbegrænsning på 50 km/t.

Nordjyllands Politis i alt ni fotovogne kontrollerer jævnligt hastigheder på vejene i Nordjylland, og man kan selv som borger bestille en færdselskontrol på www.politi.dk/bestilenbetjent