20-årig dræbte medarbejder på bosted: Idømt tidsubestemt anbringelse på psykiatrisk afdeling

(Foto: Allan Andersen)

FÅREVEJLE: Den 30. december 2020 blev den 29-årige Yamma Ahamadzai dræbt af knivstik på det bosted, hvor han var ansat. Siden har nu 20-årig mandlig beboer været anholdt, sigtet og varetægtsfængslet i surrogat, og han er nu dømt for drabet.

En nu 20-årig mand med bopæl på bostedet Ørbækskilde i Fårevejle blev i dag onsdag den 15. september dømt til anbringelse ved Retten i Holbæk.

Den nu dømte stak den 30. december 2020 en 29-årig mandlig ansat med kniv i brystregionen, og den ansatte, Yamma Ahamadzai, afgik ved døden. Den dengang 19-årige mand blev samme dag varetægtsfængslet i surrogat og har siddet fængslet siden.

På gerningsdagen blev politi og ambulance hurtigt sendt til Riisvej i Fårevejle, Odsherred kommune, hvor Yamma Ahamadzai blev fundet på vejen. Trods ambulancepersonalets førstehjælp og hurtigt tilkald af lægehelikopter stod den 29-åriges liv ikke til at redde.

”Jeg er på anklagemyndighedens vegne glad for at have sat et strafferetligt punktum i denne alvorlige sag, som ulykkeligvis medførte døden for en medarbejder på stedet,” siger senioranklager Hanne Christensen og fortsætter:

”Anklagemyndighedens påstand om straf tager altid udgangspunkt i den tiltaltes personlige situation, og derfor påstod jeg en anbringelsesdom på baggrund af den udtalelse, som Retslægerådet var kommet med i sagen.”

Den 20-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

På grund af den dømtes psykiske lidelser var han ikke egnet til almindelig straf, og han er derfor idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid – af samme årsag er hans navn ikke offentliggjort.