Mand dømt for psykisk vold mod hustru og sin datter

NR. ALSLEV: En 48-årig mand fra Nr. Alslev blev ved Retten i Nykøbing Falster blev tirsdag idømt ét års fængsel for grov vold og psykisk vold mod sin daværende kone og datter.

Den 48-årige mand var inden retsmødet i dag på fri fod, men blev efter domfældelsen varetægtsfængslet af hensyn til retshåndhævelsen. Volden fandt sted i en lang periode frem til 10. november 2020, og manden ankede dommen til landsretten efter domfældelsen.

– Den dømte blev både dømt for grov vold og for den psykiske vold, men det er min vurdering at det er den psykiske vold, der i denne sag har udløst den væsentligste del af dommen. Samtidig skal dommen på 12 måneders fængsel ses i lyset af, at manden hidtil er ustraffet. Så det er alvorlige overgreb, kvinden og datteren har været udsat for og jeg er tilfreds med, at retten har idømt en hård straf, siger Jeanette Wincentz Andersen, Advokaturchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Lovparagraffen om Psykisk Vold, Paragraf 243 i straffeloven, blev indført 1. april 2019, og har siden været brugt 10 gange i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi’s retskreds.