Mand efterlyses i sag om blufærdighedskrænkelse ved kunstmuseet Heart

HERNING: Midt- og Vestjyllands Politi offentliggør nu billeder af den mand, der er mistænkt for at have blufærdighedskrænket en kvinde ved kunstmuseet Heart i Herning tidligere på måneden. Politiet håber på offentlighedens hjælp til at identificere manden.

Som en kunstinstallation på kunstmuseet Heart blev 150 deltagere den 4. september 2021 fotograferet nøgne kun iført hvide lagner. I den forbindelse blev en kvinde udsat for blufærdighedskrænkelse af en mand, der ikke var en del af projektet.

Befamlede kvindelig deltager
Manden var kortvarigt på kunstmuseet ved 14-tiden og vendte så tilbage igen kl. 16:04, hvor fotograferingen var begyndt. Manden gik gennem foyeren ud til de udendørsarealer, hvor kunstprojektet foregik. På et tidspunkt bevægede manden sig ind mellem de nøgne mennesker og befamlede en af de kvindelige deltagere. Herefter løb han væk fra området i sydlig retning og rundt om Sagros nærliggende bygning. Han løb derefter tilbage i nordlig retning op langs Sagros bygning og forsvandt.

Fregner og kløft i hagen
I håb om at få offentlighedens hjælp til at finde frem til den mistænkte offentliggør Midt- og Vestjyllands Politi nu overvågningsbilleder fra kunstmuseet. Manden beskrives således:

Mand
Lys i huden
40-50 år
170-180 cm
Almindeligt bygget
Lyst, karseklippet hår
Fregner
Kløft i hagen
Havde en grøn cap med blå skygge på
Bar briller med mørkt stel
Havde blå skjorte og lyse bukser på
Havde mørke sko med hvid sål på
Medbragte en mørk rygsæk med grå syninger