Mand ville ikke oplyse sit navn: Så blev han anholdt

(Arkivfoto: Allan Andersen)

NYKØBING FALSTER: Politiets patrulje mødte natten til onsdag kl. 00.07 en mand i bil på Nr. Boulevard i Nykøbing Falster, et hurtigt check i politiets systemer viste at bilens ejer ikke havde noget kørekort.

Patruljebilen vendte derfor om og ledte efter bilen, der i mellemtiden var parkeret på en parkeringsplads i nærheden. Kort efter fandt patruljen en mand, der ikke ville oplyse sit navn og det skal man, når politiet spørger.

Manden blev derfor anholdt og taget med på stationen, og en visitation inden køreturen afslørede at manden havde en bilnøgle i lommen, der passede til bilen.

Han nægtede fortsat at oplyse sit navn, men efter en søgning i det nationale fotoregister på bilens ejer, erkendte han at han var manden på billedet. Manden, der viste sig at være en 28-årig mand fra Eskildstrup blev sigtet for at køre uden kørekort – og for at overtræde retsplejeloven, fordi han ikke oplyste sit navn.

FAKTA:
Retsplejelovens § 750:
Politiet kan foretage afhøringer, men kan ikke pålægge nogen at afgive forklaring, og ingen tvang må anvendes for at få nogen til at udtale sig. Enhver er dog pligtig på forlangende at opgive navn, adresse og fødselsdato til politiet. Undladelse heraf straffes med bøde.