To ukrainske mænd varetægtsfængslet efter UKA Vest kontrol

(Modelfoto)

Da Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) i går onsdag kontrollerede en varevogn i det grænsenære område, viste det sig, at der i vognen var et stort antal cykelstel og cykeldele. Det drejer sig formodentlig om stjålne cykler fra Fyn.

De to i varevognen, ukrainske mænd på 28 og 29 år, blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg. De nægtede sig skyldige, men blev af dommeren fængslet i fire uger på begrundet mistanke om hæleri. De kærede ikke fængslingen.

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.