22-årig narkobilist fik taget sin nye bil

(Foto: Allan Andersen)

KALUNDBORG: Torsdag aften kl. 20.00 fik en patrulje øje på en bilist, som de desværre kendte lidt for godt for at køre uden kørekort og i påvirket tilstand. Billisten kørte ad Slagelsevej i Snertinge ved Kalundborg, da patruljen tændte det blå blink og fik ham til at standse.

Føreren af bilen, en 22-årig mand fra Kalundborg, havde stadig ikke et gyldigt kørekort. Bilen han kørte i, havde han købt for bare to uger siden. Han blev sigtet for kørsel uden førerret for 9. gang i 2021, så politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation. Den 22-årige accepterede beslaglæggelsen.

En narkometertest viste, at han desuden også ved dagens kontrol var påvirket af hash under kørslen. Han blev derfor anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Med som passager i bilen var en 17-årig pige fra Odsherred. Hun blev fundet i besiddelse af en klump hash, som senere blev vejet til 0,75 gram. Hun blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer og hashen beslaglagt. Politiet underrettede hendes mor om sagen, da hun er mindreårig. Den unge kvinde kan forvente en bøde i sagen.

Den 22-årig blev løsladt efter blodprøven var taget, og nu afventer resultatet af analysen. Retten vil senere bedømme sagen sammen med hans øvrige verserende sager, hvor der også vil blive taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.