29-årig mand dræbt på stedet i frontalkollision med lastbil

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Mandag formiddag kl. 11.23 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld på Køgevej lidt nord for lyskrydset Køgevej-Salløvvej-Snoldevej Bygade, idet en lastbil og en varebil var stødt frontalt sammen.

Ambulancer og redningskøretøjer var blevet sendt til uheldsstedet, som politiet afspærrede dels i lyskrydset syd for uheldsstedet, dels i krydset Køgevej-Lufthavnsvej, så redningsindsatsen kunne foregå uforstyrret.

Føreren af den involverede lastbil – en 42-årig mand fra Taastrup – var sluppet fysisk uskadt fra ulykken, mens redningspersonalet arbejdede intenst på at få frigjort føreren af varebilen, der i fronten havde store beskadigelse som følge af sammenstødet.

Kollisionen var sket med så voldsom kraft, at brandvæsnet måtte benytte en sjælden frigørelsesmetode der er kendt som kæde-frigørelse. Her trækkes det knuste køretøj fra hinanden ved at blive sat fast til brandkøretøjer med kæder som herefter trækker hver sin vej, men trods den hurtige frigørelse af den 29-årige mandlige fører kunne en læge konstatere på ulykkesstedet, at han var afgået ved døden.

Der blev således ikke brug hverken den tilkaldte lægehelikopteren eller for hastende ambulancetransport med politieskorte. Føreren blev bragt til et sygehus og her identificeret som en 29-årig mand fra Amager. Hans pårørende blev efterfølgende underrettet om dødsfaldet og omstændighederne ved ulykken.

En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge de implicerede køretøjer og uheldsstedet i et forsøg på at klarlægge omstændighederne ved uheldet. Den foreløbige konklusion er, at den 42-årige lastbilchauffør kørte ad Køgevej mod syd, da føreren af den modkørende varebil af p.t. ukendte årsager langsomt trak over i lastbilens vognbane, så et frontalt sammenstød ikke kunne undgås. Ved sammenstødet blev varebilen slynget rundt og strejfede bagenden af en personbil, der af en 44-årig kvinde fra Roskilde blev ført også i nordlig retning lige bag varebilen.

Rutinemæssigt har politiet fået udtaget en blodprøve af den omkomne fører for at få afklaret, hvorvidt han kunne være påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer under kørslen.

Uheldsstedet var afspærret frem til kl. ca. 14.10, hvor omkørsel ad nærliggende veje øst om Roskilde Lufthavn blev ophævet.