Milepæl: Over 500 køretøjer er nu beslaglagt ved vanvidskørsel

(Politifoto)

Med over 200 km/t ad Køge Bugt Motorvejen – en strækning, hvor den tilladte hastighed er 110 km/t – kunne en mand forleden vinke farvel til både kørekort og bil, fordi hans kørsel var – vanvittig. Bilen blev beslaglagt på stedet med henblik på konfiskation og bortauktionering.

Manden er desværre ikke den eneste. I det første halve år siden loven mod vanvidsbilisme trådte i kraft, har politiet foreløbig beslaglagt lidt over 500 køretøjer i forbindelse med vanvidskørsel.

I flere tilfælde var det ikke ejeren selv, der kørte bilen, hvorfor man skal tænke sig godt om, inden man låner sin bil ud.

Vanvidsbilisme er bl.a. defineret som kørsel med 200 km/t eller derover, kørsel med mere end 100 % af det tilladte ved kørsel med over 100 km/t (fx kørsel med 101 km/t i en byzone) eller kørsel med en promille på over 2.0. Ifølge loven kan politiet i sådanne tilfælde beslaglægge køretøjet, uanset hvem der kører/ejer bilen.