Rumænsk tyveknægt fængslet efter udlevering

(Modelfoto)

Rumænsk mand sigtet for 60 gange at have stjålet betalingskort og misbrugt dem
Efter at have været internationalt eftersøgt er en 23-årig rumænsk mand blevet udleveret til Danmark.

Manden er sigtet for 60 tilfælde af tyverier af betalingskort og databedrageri ved at have misbrugt kortene. Det foregik over hele landet mellem 2016 og 2018. Det er Udlændingeafdelingen i Padborg, UKA Vest, der på vegne af alle politikredse behandler sagen.

Den 23-årige blev i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Sønderborg efter udlevering. Anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre, da der er medgerningsmænd på fri fod.

Dommeren varetægtsfængslede manden i fire uger. Han kærede ikke fængslingen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.